Rezort výstavby poskytol obciam postihnutým záplavami mostné súpravy

04.08.2008 Celý región

Bratislava 4. augusta (TASR) - Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja (MVRR) SR bezodplatne poskytlo trom obciam postihnutými záplavami mostné súpravy na čas, kým sa v nich nepostavia nové mosty.
Poradca ministra Michal Kriško spresnil, že rezort promptne zareagoval na požiadavku Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR a starostov niektorých východoslovenských obcí, ktorým rozvodnené rieky vzali alebo poškodili mosty. Do obcí Lukov, Kríže a Kružlov v Bardejovskom okrese poskytol mostné súpravy Baily Bridge na výstavbu provizórnych mostov. V obci Kružlov ich vybuduje riadený subjekt hospodárskej mobilizácie firma Eurovia – Cesty, a. s. , Košice, v obciach Kríže a Lukov si ich postavia občania svojpomocne. Vyskladnené zásoby mobilizačných rezerv budú obce postihnuté záplavami využívať až do 31. júla budúceho roka na základe vyhlásenej mimoriadnej situácie.
Rezort výstavby po vyhlásení krízovej situácie, a to v zmysle zákona o hospodárskej mobilizácii, v spolupráci so SŠHR tak pomohol tým obciam, ktorým vodný živel spôsobil najväčšie škody na cestnej infraštruktúre.
 

Vyberte región